de kop ordenen

Posted by Nelle on februari 7, 2017 Blog | Video | No comments

Op 9/12 scheen de zon -gelukkig- en was ik zeer onrustig omdat er belangrijke beslissingen genomen moesten worden voor De Suikerbakkerij. Beslissingen die mijn maag in een knoop draaiden met een krop in mijn keel.
Ik stond toen naar dit te kijken. Met de hoop dat ik de kronkels in mijn hoofd op dezelfde manier zou kunnen ordenen zoals dit staaltje machinerie. Maar het is trial en error, keer op keer. Tijd brengt raad en o wat hou ik van de uitspraak van die ene Afrikaan die ik leerde kennen en nu niet van weet waar zijn dak boven zijn hoofd hangt: you guys have a watch, we have time.

De tijd heeft ondertussen gegleden. Beslissingen werden genomen. En er is hard gewerkt aan De Suikerbakkerij. Ik heb twee jonge mannen mogen volgen, begeleiden en regisseren. De ene (Geduld is zijn personage) komt uit Somalië. De andere (Vriendelijkheid is zijn personage) komt uit Afghanistan.  Dit is zo intens en mooi geweest…

Op 9/12 wist ik dit nog niet. Enkel vragen, bezorgdheid, twijfel, onzekerheid, angst… Ik heb me erin gewenteld en ik ben gesprongen.
Wat we maakten is een familievoorstelling waarin beelden en verhalen elkaar volgen en kneden. Het enige middel dat we daarvoor gebruiken? Suiker.

Got something to say?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *