Over

"Deze ik is in mijn lijf gekropen zonder dat ik het wist."

In 2003 studeerde Nelle De Maeyer af aan Herman Teirlinck Instituut, optie Woordkunst. Een kunstrichting met een gevarieerd aanbod aan (kunst)vakken: van podium, radio, presentatie, schrijven naar docu en verderIn haar werk werkt ze (familie)voorstellingen uit die zich als mini-ambachtelijke-universums ontwikkelen. Altijd vertrekt ze vanuit één woord waaruit vragen ontstaan. Geen voeten maar vertrok vanuit handen; Straks is nu gedaan kende tijd als vertrekpunt, Kip identiteit; Bol Wol begon bij gender.

Voor HETGEVOLG in Turnhout maakte ze De Suikerbakkerij; suiker was hier de lijm om het te hebben over migratie en thuis. 

De intense ervaringen bij HETGEVOLG -olv Stefan Perceval- neemt ze mee in haar boombuik. 

Nu zoekt ze de medemens op. Dit doet ze in participatieve podiumprojecten waarin het zijn van de deelnemers de inhoud en kracht zijn van het project; improvisatievoorstellingen waarin actieve betrokkenheid en inbreng van het publiek centraal staan. Dit doet ze samen met Jona den Aantrekker en Alain Rinckhout. Ze noemen het impro-ziel-theater. 

Weed van Tony Matelli, 2011 (beschilderd brons) in Museum Voorlinden, Wassenaar.

Extreme detaillering van een paardenbloem: iets wat zo onder de voet wordt gelopen

Vertrappen - wanneer voelt uw ziel zich vertrapt?

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

ziellabo vanelle podiumlabo - Burcht bij de Schelde, op een steenworp van Antwerpen en Waasland - info@vanelle.be - 0479 92 00 76